Vesti
Politika
Skupština DSS bez Koštunice, Popović traži referendum o pridruživanju EU
12.10.2014. 14:00
Izvor: Blic
Skupština DSS bez Koštunice, Popović traži referendum o pridruživanju EU
Program Demokratske stranke Srbije ostaje isti i dalje ćemo se zalagati da Srbija bude vojno i politički neutralna, a ni pod kakvim uslovima nećemo odustati od očuvanja Ustava Srbije, poručio je danas vršilac dužnosti predsednika DSS Aleksandar Popović na 12. Skupštini stranke.
- Nikada i ni pod kakvim uslovima nećemo odustati od borbe za slobodnu, politički i vojno neutralnu Srbiju - rekao je Popović na skupštini stranke koja se održava u Centru Sava.
Srbija, kako je Popović naveo, ne treba da bude član NATO-a, niti bilo koje druge vojne alijanse “državljani Srbije ne treba da ratuju za tuđe interese bilo gde u svetu”.
- Nikada nećemo raditi za račun Brisela, a protiv interesa svoje zemlje, kao ova i prethodne dve vlade, nikada nećemo biti evrounijate, a uvek ćemo biti slobodari - rekao je Popović.
On je rekao i da se DSS nikada i ni pod kojim uslovima, neće odreći Kosova i Metohije, da nikada neće prihvatiti separatističke zakone, protivustavne (Borko) Stefanovićeve dogovore i Briselske sporazume, takozvanu “Republiku Kosova”.
- Jasno i jednostavno, granice Srbije su na Zzutom Kamenu i Đeravici, na Paštriku, Koritniku i Šari - rekao je Popović.
On je ponovio i da DSS i dalje ostaje pri stavu da se za godinu dana raspiše referendum na kome bi se građani izjasnili o procesu pridruživanja Srbije EU.
Članovi DSS na skupštini treba da izaberu naslednika Vojislava Koštunice, koji nije prisustvovao današnjem skupu.
Koštunica, jedini lider DSS od osnivanja podneo je ostavku posle neuspeha stranke na majskim izborima, a stranku od tada vodi Popović.
Kandidati za novog lidera DS S su Miloš Aligrudić i Sanda Rašković Ivić.