Vesti
Politika
Vučić: Donosimo teške odluke bez pritiska
27.10.2014. 20:00
Izvor: RTS
Vučić: Donosimo teške odluke bez pritiska
Ne želimo da budemo deo EU tako što ćemo dobijati nečiju milostinju, poručuje premijer Aleksandar Vučić iz Londona. Srbija donosi teške odluke bez pritiska sa strane, kaže Vučić.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Londonu, gde se nalazi u dvodnevnoj poseti, da svi vide Srbiju kao stabilizujući faktor i dobro mesto za investiranje i da očekuje da će naići na izuzetan odziv britanskih i evropskih kompanija.
"Govoriću o budućnosti Srbije potpuno uveren u uspeh i u to da svi danas vide Srbiju i kao stabilizujući faktor u političkom smislu u celom regionu, ali i kao zemlju sa izraženom i naglašenom dobrom ekonomskom budućnošću i dobrim mestom za investiranje", rekao je Vučić.
Veruje da će naići na izuzetan odziv britanskih kompanija, koje su obično veoma konzervativne kada je u pitanju dolazak na srpsko tržište, ali i drugih evropskih kompanija.
"Govoriti u Londonskoj školi ekonomije i biti u Londonu ne znači samo obratiti se britanskoj javnosti – već i globalnoj javnosti", rekao je Vučić.
Istakao je da Srbija ima čime da se pohvali i da su zato mnogi i zainteresovani za ono što je u Srbiji urađeno u prethodnih pet meseci, pre svega u ekonomskoj sferi.
"Preuzimamo mere kao jedina južnoevropska zemlja, koja bez pritisaka sa strane donosi teške odluke, donosi teške mere i želi da stvori ekonomski ambijent kakav priliči jednoj zemlji EU", rekao je Vučić.
Naglasio je da Srbija ne želi da bude deo EU tako što će dobijati nečiju milostinju, već tako što će svoj deo zaraditi i time pokazati da nije lošija od drugih.
"Mislim da je to ono što ljudi i ovde poštuju, kao i u svim drugim delovima sveta", rekao je Vučić.
Premijer boravi u dvodnevnoj poseti Velikoj Britaniji, tokom koje će održati predavanje u Londonskoj školi ekonomije, imati susrete sa predstavnicima britanskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji i učestvovati na Ekonomskom samitu.
Vučić će se sastati i sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom i gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.