Vesti
Politika
Nova faza u odnosima Srbije i Francuske
29.10.2014. 20:00
Izvor: Akter
Nova faza u odnosima Srbije i Francuske
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa novom abasadorkom Francuske Kristin Moro o unapređenju bilateralne saradnje i predstojećoj poseti francuskog premijera Manuela Valsa Beogradu
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Joksimovićeva je ocenila da nakon Međunarodne donatorske konferencije za otklanjanje posledica poplava, čiji je jedan od organizatora bio i francuski predsednik Fransoa Oland, predstojeća poseta francuskog premijera predstavlja novu fazu u odnosima dve države.
Ambasadorka Francuske Kristin Moro izrazila je uverenje da će Francuska u budućem periodu biti pristutnija u Srbiji i u region Zapadnog Balkana i da predstojeća poseta premjera Valsa ide tome u prilogom navodi se u saopštenju.
Joksimovićeva je istakla da je važno unapređivati bilateralnu saradnju sa svim državama članicama EU i zahvalila na podršci koju Francuska pruža Srbiji na njenom EU putu, posebno na tehničkoj ekspertskoj pomoći u procesu evropskih integracija.
Ministarka Joksimović je još rekla da će njena predstojeća poseta Francuskoj, u drugoj polovini novmebra, biti dodatna prilika da se produbi saradnja na polju evropskih integracija.