Vesti
Politika
Vučić je taj koji odlučuje ko će da napusti vladu
03.11.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Vučić je taj koji odlučuje ko će da napusti vladu
Aleksandar Vučić je taj koji ocenjuje rad ministara, pa i moj, i ostaviću njemu da kaže da li je i koliko zadovoljan mojim i radom svakog drugog ministra, izjavio je šef diplomatije i lider SPS Ivica Dačić.
On kaže da ne razmišlja o tome hoće li doći do personalnih promena među ministrima nakon sumiranja rezultata rada.
"Vlada vam je kao brod na koji smo se mi ministri svojevoljno ukrcali da pokažemo šta možemo. Taj brod ima svog kapetana i samo on odlučuje o tome kolika posada mu je potrebna i da li će nekog člana posade da zameni. Mi ostali, bavimo se isključivo svojim poslom", rekao je Dačić za današnje Naše novine.
Lider socijalista kaže da se Vučiću nikad nije pravdao zbog izjava funkcionera SPS Branka Ružića, pošto veruje da i Vučić svoj odnos prema njemu "gradi na osnovi onog što radim i kako radim, a ne prema izjavama Branka Ružića ili bilo kog drugog člana SPS-a i SNS-a".
"Ono što je važno za našu koaliciju i što će biti važno i ubuduće jeste činjenica da je ona nastala upravo na politici, a ne na bilo kakvim drugim vezama", rekao je on.
"Srbija u EU, Srbija u kojoj nema korupcije i kriminala, koja se zapošljava, raste, koja je faktor stabilnosti u regionu, privlačna za investitore. Toj politici sam i danas posvećen, nisam je ni u jednom trenutku napustio i ona mi je svakako važnija od bilo čijih izjava", kazao je Dačić.
On je naveo da će do decembra odlučiti da li će se na predstojećem Kongresu SPS ponovo kandidovati za lidera stranke.
Ako se budem kandidovao, rekao je Dačić, svakako neću hteti da se glasa za ili protiv mene, već samo za ili protiv politike koju vodim, koja je dovoljno jasna da ne može biti sumnje oko toga šta i zašto radim.
"I zato glasanje za tu politiku mora da rezultira nekom vrstom pravila službe za sve one koji je podržavaju. Po njoj, jednostavno, moraju da se ponašaju ako hoće da budemo u istoj stranci ili, da tako kažem, u istoj politici", kazao je Dačić.
"Druga stvar koja je konačan je da mislim da bi bilo jako dobro da više ljudi na Kogresu SPS kandiduje svoju politiku i svoja pravila službe. I da onda svi, po završetku glasanja, odredimo da li ćemo tu pobedničku politiku pratiti ili ćemo, sa svojom politikom, tražiti neki drugi put, drugu stranku", rekao je Dačić.