Vesti
Politika
"Srbija ozbiljna zemlja koju svi u svetu poštuju"
02.12.2014. 20:00
Izvor: RTS
"Srbija ozbiljna zemlja koju svi u svetu poštuju"
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Jerusalimu da je Srbija ozbiljna zemlja koja drži do sebe i koju svi u svetu poštuju, kao i da je Izrael prijateljsko okruženje i zemlja za Srbiju i sve njene građane.
Predsednik Vlade Srbije je rekao da "nismo nekakva uboga sirotinja koja ide po svetu da joj neko udeljuje milostinju". "Mi smo ozbiljna zemlja koja drži do sebe i koju svi poštuju u svetu, koju poštuju ovde u Izraelu", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.
Srpski premijer se juče sastao sa premijerom i predsednikom Izraela Benjaminom Netanijahuom i Reuvenom Rivlinom, a danas sa šefom izraelske diplomatije i bivšim predsednikom Izraela Avigdorom Libermanom i Šimonom Peresom.
Premijer je rekao da je sa svojim izraelskim sagovornicima razgovarao o međusobnoj saradnji, ulaganjima Izraela u Srbiji i o tome kako da Srbija na ozbiljniji način organizuje domaću poljoprivredu, onako kako su to, kako je rekao, Izraelci uspeli da urade, pa nemaju neiskorišćen kvadratni metar i pustinjsku zemlju su pretvorili u plodnu.
Premijer Srbije je rekao da je tokom posete bilo reči o većoj zainteresovanosti izraelskih kompanija za privatizaciju srpskih firmi ne samo u agro-kompleksu, već i u mašinskoj industriji i drugim industrijskim oblastima.
"Razgovarali smo i o političkoj podršci koju mislimo da od njih možemo da dobijemo... Mi treba da budemo korektni prema njima jer oni nisu priznali Kosovo kao nezavisnu državu i mi to veoma poštujemo i cenimo. Neretko se to kod nas zaboravlja i mislim da smo tu postigli važne i ozbiljne rezultate", naveo je Vučić.
Vučić je primetio i da se u Izraelu prijateljski odnose prema Srbiji, te da je to prijateljsko okruženje i prijateljska zemlja za Srbiju i sve njene građane.