Vesti
Politika
"I EU i teritorijalni integritet"
07.12.2014. 14:00
Izvor: B92
"I EU i teritorijalni integritet"
Kripanj -- Premijer Aleksandar Vučić rekao je da Srbija ne odustaje od svog evropskog puta, niti od svog teritorijalnog integriteta.
"Srbija je svoju politiku dugo vremena pravila tako da to bude najbolja i najodgovornija politika, politika u interesu naroda", rekao je Vučić danas u Krupnju, odgovarajući na novinarsko pitanje o stavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Brisel usloviti nastavak evropskog puta Srbije priznanjem nezavisnosti Kosova.

Vučić je rekao da Srbija radi svoj posao, da se nalazi na evropskom putu i da sarađuje sa svima u svetu.

On je istakao da Srbija postaje važan faktor, ne samo u regionu, već i u celoj Evropi i da to uspeva zahvaljujući svojoj ozbiljnoj i odgovornoj politici.

On je poručio da će Srbija ispunjavati i svoje evropske obaveze i da će sarađivati sa svojim drugim prijateljima, i na istoku i na zapadu.

Kako je naveo, zbog ozbiljnosti pristupa nase države, postoji ponekad i neka doza zavisti kod nekih od zemalja koje su bile mnogo ispred Srbije, a, sudeći po perspektivama i prognozama i tako konzervativnih institucija kao što je MMF, jasno im je da za nekoliko godina neće biti ispred Srbije.

"I onda nije čudno što neretko odgovarate na optužbe koje nemaju nikakvog smisla ili na pitanja koja baš u potpunosti ne razumete", rekao je Vučić.

Mnogi kritičari Vlade, kako je rekao, s demagoškim i populističkim pristupom, kažu da su primanja u javnom sektoru manja, a ona su manja zato što prethodnih godina ništa nije urađeno, rekao je on.

"Manja su primanja zato što ništa niste radili, rasprodali ste sve po Srbiji budzašto, pokrali ste sve što ste stigli i onda ste nama ostavili zemlju sa narastajućim radnim dugom, sa ogromnim fiskalnim deficitom i time da moramo da isplaćujemo sve ono čime ste vi pokušavali da kupite izbore", poručio je Vučić.

On je istakao da neće da kupuje bilo čiju volju, niti bilo kakve izbore, već da hoće da kupi budućnost za decu, za šta se bori.

"Srbija ima dobru budućnost i oni koji to ne mogu da podnesu i da prihvate to kao činjenicu, šta im ja mogu", rekao je Vučić.