Vesti
Politika
Živković: Vlada treba da podnese ostavku
10.12.2014. 20:00
Izvor: RTS
Živković: Vlada treba da podnese ostavku
Mi smo uvereni da Vlada Srbije mora da podnese ostavku, jer nema nikakvih rezultata, a građanima nije pružila barem nadu da će uskoro biti bolje, kaže predsednik Nove stranke Zoran Živković.
Zoran Živković je, na redovnoj konferenciji za novinare, rekao da bi premijer Aleksandar Vučić odmah morao da podnese ostavku zbog neispunjenih obećanja, poput onog da će predlog budžeta Srbije za 2015. godinu do 10. decembra biti u Skupštini Srbije, prenosi Fonet.
Navodeći razloge zbog kojih smatra da bi Vučić morao da podnese ostavku, Živković je ukazao da i dalje "ostaje sumnja da je fantomska firma 'Asomaku', koja duguje 22 miliona dinara za porez", u vlasništvu premijerovog brata Andreja.
Na današnji dan u registru Agencije za privredne registre i dalje se kao vlasnik te firme navodi brat premijera, objasnio je Živković i dodao da pitanje da li je lična karta Andreja Vučića falsifikovana ili ne mora da se reši u sudskom postupku.
Zapitao je i zbog čega bi neko 2010. godine, kada je osnovana firma "Asomaku", falsifikovao ličnu kartu Andreja Vučića, kada je u to vreme njegov brat bio samo jedan od velikog broja političara u Srbiji.
Živković je upitao i zbog čega se ne ispita sa kim je sve poslovala firma "Asomaku" koja je imala promet veći od 300 miliona dinara.