Vesti
Politika
Mirović: Izmišljotine onih koji kupuju glasove poslanika
11.12.2014. 20:00
Izvor: Blic
Mirović: Izmišljotine onih koji kupuju glasove poslanika
Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović odbacio je danas navode poslanika Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine Jovana Tišme, koji je optužio predstavnike SNS i Treće Srbije za "politički progon neistomišljenika".
- To su izmišljotine iz kuhinje onih koji svojim lažima pokušavaju da nadomeste sve što su učinili Vojvodini - kazao je Mirović za agenciju Beta.
On je istakao kako ne poznaje predsednika Vrhovnog kasacionog suda, te da se "nikada ni sa kim nije sastao u Balkan ekspresu".
- To su te njihove izmišljotine koje lansiraju poslednjih nekoliko nedelja, jer ne znaju šta će više od kupovine poslanika - dodao je potpredsednik SNS.
Tišma je ranije danas kazao da ga je u proteklih šest meseci kontaktiralo sedam predstavnika ovih stranaka - potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović, predsednik Treće Srbije Miroslav Parović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada i potpredsednik Treće Srbije Miroje Jovanović i funkcioner te stranke Aleksandar Đurđev koji su mi da će povući optužnicu protiv njega ukoliko pređe u Treću Srbiju.
On je istakao da je poslednji susret bio sa Mirovićem u restoranu "Balkan ekspres" u Novom Sadu, gde mu je Mirović rekao da je "sve sređeno sa predsednikom Vrhovnog kasacionog suda", kako bi Tišma bio obeštećen od države, ali pod uslovom da ne podnese prijavu protiv države.
- Nisam se ranije obratio ni policiji ni medijima jer sam se plašio, plašim se i sad, ali kako stvari idu, nisam siguran za bezbednost moje porodice i mene. Spreman sam i na poligraf - naveo je Tišma.