Vesti
Politika
Potvrđena podrška Italije
15.12.2014. 20:00
Izvor: Akter
Potvrđena podrška Italije
U domenu multilateralne saradnje, konstatovano je da je predsedavanje Srbije OEBS važno za potvrđivanje njene uloge kao faktora stabilnosti u regionu
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu delegaciju Senata Italije koja boravi u poseti Skupštini Srbije i u razgovoru je konstatovan visok nivo bilateralnih odnosa, a potvrđena je i podrška Italije daljem procesu evrointegracija Srbije.
Kako se navodi u saopštenju Vlade, Dačić je razgovarao sa predsednikom Odbora za politike EU senatorom Vaninom Kitijem, senatorima Pietrom Liucijem i Marčelom Galdanijem i funkcionerom Senata Đovanijem Bajokijem.
Kiti je istakao da je Rezolucija o podršci Srbije otvaranju pregovaračkih poglavlja jednoglasno usvojena u Senatu. Najavio je intenzivnu saradnju italijanskog Senata i Parlamenta Srbije, a posebno saradnju odbora za EU integracije, posete radi stručnog usavršavanja, kao i zajedničke nastupe u drugim zemljama EU, u cilju promovisanja budućeg članstva Srbije u EU.