Vesti
Politika
Šešelj za raspisivanje pokrajinskih izbora
23.12.2014. 20:00
Izvor: RTS
Šešelj za raspisivanje pokrajinskih izbora
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zauzeo se za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora. Smatra da vojvođanska vlast nije legitimna.
Vojislav Šešelj je, novinarima ispred Skupštine Vojvodine, rekao da je jasno da je Demokratska stranka izgubila podršku birača i dodao da je drugi razlog za raspisivanje izbora činjenica da je Skupština Vojvodine ove godine izmenila izborna pravila, prenosi Beta.
Lider radikala rekao je da je u Novi Sad došao kako bi prisustvovao sednici poslaničke grupe SRS u pokrajinskom parlanementu i dodao da će, pošto mu to nije dozvoljeno, sednicu održati negde u okolini Skupštine.
Šešelj je građanima Srbije poželeo da u 2015. godini na vlasti ne ostanu Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.
Optužio je Nikolića da želi Hrvatskoj da proda 10.000 hektara zemljišta na levoj obali Dunava i da tu bude uspostavljena državna granica.
Na pitanje kako komentariše izjavu predsednika Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, koji je rekao da je Šešelj "jahač apokalipse", predsednik SRS je rekao da "veoma ceni i poštuje Pastora".
"Od kad je on na čelu SVM ta stranka je korektna i lojalna državi Srbiji za razliku od ranijih vremena kada su Jožef Kasa i Andraš Agošton uvek pristupali anti-srpskoj opoziciji", rekao je Šešelj.
Skupština Vojvodine odbila je juče zahtev Vojislava Šešelja i Milorada Mirčića da prisustvuju sednici pokrajinskog parlamenta u svojstvu građana, uz obrazloženje da ne postoji poslovnička mogućnost za to.