Vesti
Politika
Ključna reč za sledeću godinu je odgovornost
31.12.2014. 20:00
Izvor: Akter
Ključna reč za sledeću godinu je odgovornost
Ključna reč 2015. godine je odgovornost, a sve što je Srbija uradila u proteklih osam meseci - od izbora, "pod tom je zastavom", ocenio je premijer Srbije Aleksandar Vučić
"Jelku za Novu godinu, badnjake za Božić daje priroda, ali to kako ćemo ih okititi i šta ćemo da pod njih da stavimo - naš je posao. I što pre to shvatimo, što pre postavimo ciljeve i krenemo ka njima, pre ćemo i sebe i čitavu zemlju dići na noge", napisao je Vučić u tekstu za Večernje novosti.
"Vlada koju predvodim, mora da odgovara za izgled kuće u kojoj živimo. Za svaki dinar u toj kući i za način na koji će biti potrošen", dodao je on.
Vučić je naveo da Vlada mora da obezbedi posao za stanovnike Srbije, Srbije, da dovede investicije.
"Moraće i da reindustrijalizuje, da reši pitanje restruktuiranja, da pokrene Železaru, kompletan hemijski kompleks, da otvara nova radna mesta, završi koridore, pruge", naveo je on.
Vučić je ukazao da će Vlada morati da obezbedi da za "sve ljude u Srbiji važe ista pravila" i da ih zašsttiti, da im služi, ali i da štedi na sebi.
"Sve preko toga, neće biti odgovornost ove vlade. Moraće konačno, i da svaki građanin Srbije da bude bar delom odgovoran za to kako mu je", naveo je Vučić i dodao da "veruje u Srbiju".
"I sa tom verom, želim vam srećnu godinu. Godinu za koju smo sami odgovorni", napisao je premijer Srbije.