Vesti
Politika
Vulin: Vojvodini treba čvrsta i jasna politička većina
10.01.2015. 12:00
Izvor: Blic
Vulin: Vojvodini treba čvrsta i jasna politička većina
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojvodini potrebna čvrsta i jasna politička većina, a najbolji način da se to ostvari bili bi izbori.
Usaglašavanje izmena zakona koji se odnose na funkcionisanje pokrajine sigurno bi bilo mnogo jednostavnije i efikasnije da u AP Vojvodini imamo "čvrstu i jasnu političku većinu i jasne predstavnike APV, a ne ovu fluidnu većinu u kojoj se ne zna ko kome pripada", izjavio je Vulin novosadskom "Dnevniku".

Ističući da u AP Vojvodini postoji "strah od izbora", on je dodao da "postoje i žestoki sukobi koji idu do toga da LSV, kao politička partija koja je deo vladajuće većine, traži od druge veoma važne partije (SVM) u toj većini da smeni svog šefa sa čelne funkcije u Skupštini Vojvodine".

Nove zakone o finansiranju pokrajine kao i druge "biće dosta teško pisati, ne znajući ko koga i kako tu zastupa", smatra Vulin.

On je ocenio da institucije u pokrajini "funkcionišu ili vrlo usporeno, ili uopšte ne funkcionišu zato što imaju političku blokadu, zato što niko nije siguran u to ko zapravo vlada Vojvodinom i koliko dugo će vladati" i zato bi, prema njegovom uverenju, izbori u pokrajini bili "apsolutno najbolje rešenje".

"Da li pokrajinski režim ima hrabrosti i snage da iza]e na izbore, to je već drugo pitanje, ali da bi to sigurno bilo ispravno, to svi znaju uključujući i DS", rekao je Vulin.