Vesti
Politika
Stefanović: Socijalisti, gde ste sad?!
12.01.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Stefanović: Socijalisti, gde ste sad?!
Nebojša Stefanović kaže da je SPS trebalo da reaguje povodom kritika koje su premijeru Vučiću upućene iz Evropske komisije
Poslednje tvrdnje portparolke Evropske komisije Maje Kocijančič i njena polemika sa premijerom Aleksandrom Vučićem očigledno pokazuju da, nažalost, samo članovi Vlade Srbije nemaju pravo na svoje mišljenje, ni da to mišljenje javno iznesu, čak i kada time žele da zaštite interese Srbije i njenih građana, izjavio je ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.
Otkrivajući pozadinu polemike s Briselom, Stefanović je za "Novosti" rekao da "nismo dozvolili da na tenderu za ispumpavanje vode iz kopa 'Tamnava' pobedi kompanija čija je ponuda bila tri puta skuplja, već smo posao poverili domaćoj firmi - nismo želeli da bacimo 23 miliona evra građana Srbije.
Stefanović kaže kako je znao da će ovakvih situacija sigurno biti.
"Već sam upozoravao premijera Vučića da će, kada do toga dođe, ostajati sam i u takvim borbama neće imati podršku koalicionih partnera. Pokazalo se da sam bio u pravu. Evidentno je da niko iz SPS ne želi da brani stav Vlade Srbije, kao da je tenderom za ispumpavanje vode rukovodio kabinet premijera, a ne ministarstvo rudarstva i energetike na čijem čelu je upravo kadar SPS", rekao je on.
Stefanović kaže da je i prilikom nedavne rasprave o budžetu bilo jasno da socijalisti neće javno braniti stavove Vlade i da ne žele nikome da se zameraju, čak i kada se radi o temi kojom rukovode.
"Tada su reformske poteze Vlade zastupali jedino članovi koalicije okupljene oko SNS, dok su ministri SPS ostali po strani. Svoj stav o ovoj temi sam više puta javno iznosio. Istakao sam to i na nedavnoj sednici Predsedništva SNS, a ponoviću ga i na predstojećoj sednici Glavnog odbora. Nadam se da će me premijer Vučić razumeti", rekao je Stefanović.