Vesti
Politika
Vučić: Srbija će nastaviti reformski kurs
23.01.2015. 20:00
Izvor: RTS
Vučić: Srbija će nastaviti reformski kurs
Premijer Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je, u razgovoru sa direktorkom Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldštajn, sve ključne predloge te finansijske institucije. Rekao je da će Srbija hrabro nastaviti svoj reformski kurs bez obzira na političku cenu.
Elen Goldštajn je istakla da se Srbija nalazi na prekretnici i pred definitivnom odlukom koja će odrediti budućnost reformskog procesa, prenosi Tanjug.
"Ovo je odlučujući period za Srbiju koja mora da krene u hitno restrukturiranje javnih preduzeća, ali i da završi započeti proces privatizacije, kao i likvidacije onih firmi koje izvlače novac iz srpskog budžeta, a faktički ne postoje godinama", istakla je Goldštajnova.
Vučić je prihvatio sve ključne predloge Svetske banke i rekao da će Srbija hrabro nastaviti svoj reformski kurs bez obzira na političku cenu, jer najvažniji zadatak i rezultat Vlade mora da bude sigurna budućnost Srbije.
Tokom susreta obostrano je zaključeno da će Srbija, ukoliko sprovede sve predviđene reformske mere, za dve godine biti ekonomski lider u regionu.
Nakon razgovora sa premijerom Vučićem, Elen Goldštajn se sastala i sa ministrom Aleksandrom Vulinom.
U razgovoru sa ministrom Vulinom potvrđeno je da će Svetska banka nastaviti da pomaže u reformi tržišta rada.
Ocenjeno je da je dobra saradnja i u sprovođenju projekata "Podrška reformi preduzeća u restrukturiranju" i "Podrška unapređenju konkurentnosti i podizanje zaposlenosti".