Vesti
Politika
Mirović se izvinio zbog "prejakih reči"
27.01.2015. 20:00
Izvor: RTS
Mirović se izvinio zbog "prejakih reči"
Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izvinio se svima zbog prejakih reči i onima koje su one povredile, a posebno lideru DS-a Bojanu Pajtiću jer je, kako je rekao, tim izjavama za trenutak počeo da liči na njega iako mu to nije namera.
Iako sam duže vremena izložen teškim uvredama od strane Pajtića i DS-a, uključujući i poslednju koju su mi uputili juče u zvaničnom saopštenju, upotrebio sam u odgovoru prejake reči koje nikada ranije u svom političkom delovanju nisam upotrebio, rekao je Igor Mirović u izjavi medijima.
Mirović je podvukao da je svestan da mu je dužnost da stojički podnosi uvrede i da na njih samo odgovara iznoseći vrednosne sudove.
"Zbog toga se iskreno izvinjavam svima koje su moje reči povredile, a posebno Bojanu Pajtiću jer sam izjavama, za trenutak, počeo da ličim na njega iako mi to nije namera", poručio je Mirović, prenosi Tanjug.
Naveo je da ne samo što je član političke organizacije koja želi i stvara društvo elementarnog dostojanstva i pristojnosti – već je i sam od najranije mladosti težio takvim vrednostima.
"Nadam se da će Demokratska stranka i Bojan Pajtić smoći snage da prestanu sa uvredama na moj račun, kao što sam i sam smogao snage da se izvinim zbog prejakih izjava. Istovremeno, nastaviću da predvodim političku borbu za promene u Vojvodini sa još većim angažovanjem", rekao je Mirović.
DS je juče u saopštenju optužio Mirovića da je potpredsedniku Skupštine AP Vojvodine i funkcioneru DS-a Milivoju Vrebalovu nudio da napusti poslanički klub DS-a u zamenu za novac i različite povlastice, na šta je potpredsednik SNS-a reagovao i između ostalog rekao da Vrebalovu nikada ništa nije nudio osim što je "upozoravao da milionske pronevere i afere u organizaciji Bojana Pajtića moraju predstati".
DS je prethodno ocenio da Mirovićeve izjave nadilaze svako verbalno nasilje do sada viđeno u političkoj komunikaciji.
Vrebalov, koji je i bivši gradonačelnik Novog Bečeja, priveden je sinoć oko 17 časova, a u istoj akciji uhapšene su još tri osobe zbog sumnje da su izvršile niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za decu ometenu u razvoju, a koji nikada nije završen.
Raznim krivičnim delima opštinu Bečej osumnjičeni su oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion evra, rečeno je MUP-u, a Vrebalov je, kako su danas rekli u pokrajinskom odboru DS-a, pušten iz pritvora.