Vesti
Društvo i ekonomija
Mali: Manje direktora, bolja usluga građanima
03.02.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Mali: Manje direktora, bolja usluga građanima
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je smanjenje broja direktora u javnim preduzećima uz ukidanje mesta pomoćnika direktora i savetnika.
Mali je kazao da će u beogradskom "Vodovodu" broj direktora biti smanjen za deset i naglasio da to predstoji u svim komunalnim preduzećima čija će rukovodstva morati da preuzmu odgovornost za rezultate.
Posle sastanka sa rukovodstvom "Vodovoda i kanalizacije", Mali je rekao da predstoje sastanci s rukovodiocima javnih i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd.
Cilj je da se poboljša efikasnost i poveća profitabilnost preduzeća, uz bolje pružanje usluga građanima.
Gradonačelnik će svake nedelje posećivati po jedno javno komunalno preduzeće, a za sledeću nedelju planirana je poseta GSP-u.
Prošle godine preduzeće "Vodovod i kanalizacija" je posle 11 godina, za 45 miliona evra, završilo izgradnju postrojenja za preradu vode "Makiša dva" koje će za dve nedelje početi da radi, a za ovu godinu se planira rekonstukcija "Makiša jedan".
Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Svetozar Veselinović rekao je da će sanacija "Makiša jedan" biti završena za godinu i po i da će deo biti finansiran iz prihoda preduzeća, a deo iz kredita.
Uz to, rekao je gradonačelnik, prioriteti su obnavljanje vodovodne mreže u proseku stare 32 godine i razvoj kanalizacione mreže jer trećina Beograda nema kanalizaciju.