Vesti
Politika
Ognjenović: Besmisleni napadi na Pajtića
05.02.2015. 20:00
Izvor: Akter
Ognjenović: Besmisleni napadi na Pajtića
Predsednica Etičkog saveta Demokratske stranke (DS) Vida Ognjenović izjavila je danas da su učestali napadi na predsednika DS Bojana Pajtića postali besmisleni i da je njihova svrha "nabacivanje što više blata na jednog rukovodioca iz opozicije"
"Ne znam zašto je tolika koncetrovana mržnja uperena na njega (Pajtića) i zašto se taj dijalog pretvara u gomilu pretnji i kvalifikacija, užarenih optužbi i prepunih kontradikcija", rekla je Ognjenović agenciji Beta povodom kritike koju je potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić uputio Pajtiću.
SNS podseća da gradjani biraju vlast, a zatim navode da je Pajtić na vlasti već 16 godina, rekla je Ognjenović i upitala ko je Pajtića birao tih 16 godina i zašto je rukovodilac SNS, kad ga izaberu, izabran po zaslugama, a Pajtić "po krivici".
"Pa zar je krivica što ga biraju 16 godina?", zapitala je Vida Ognjenović.
Ona je rekla da su besmisleni navodi da Pajtić nije ništa uradio na vlasti i dodala da ne bi mogao biti toliko na vlasti, da baš ništa nije uradio za svoje gradjane.
"Pa ko se to održao na vlasti, a da nije ništa uradio!?", pitala je Vida Ognjenović.
Ona je pitala i zašto se, kada Pajtić ode u Brisel, kaže da radi protiv svoje zemlje, a kada odu predstavnici SNS, kaže se da rade isključivo za svoju zemlju.
"Kakve su to besmislice i ko se to usudjuje da tako optužuje ljude bez i jednoga argumenta!?", upitala je Ognjenović i dodala da Pajtić nije otišao u Brisel da radi protiv svoje zemlje, već da razgovara o saradnji demokratskih stranaka i socijaldemokratskih struktura i boljoj razmeni ideja.
Ona je ocenila da su izjave toliko razjarene i da se ne pazi šta se govori, samo da bi se reklo nešto jako rdjavo.
"Ja smatram bi bilo besmisleno reagovati na napade da se to ne ponavlja iz dana u dan, ali tu se lepo vidi da rečenice nemaju jedna sa drugom veze, i da su inspirisane nekom mržnjom i stravičnim otporom i da se što više nabaci blata na jednoga rukovodicoca iz opozicije", zaključila je Ognjenović.
Alkesandar Jovičić izjavio je danas da je Pajtić "sramota za Srbiju" i pozvao ga da podnese ostavku na mesto predsednika Vlade Vojvodine.
Jovičić je povodom Pajtićevog govora u Evropskom parlamentu u Briselu rekao da Pajtić treba da prestane da ruši ugled Srbije u svetu, jer, "kao što gradjani Srbije odlično znaju ko je on, to znaju i evropski zvaničnici".
Bojan Pajtić je juče u govoru u Evropskom parlamentu rekao da pregovori Srbije sa Evropskom unijom o pridruživanju moraju da počnu što pre, jer njihovo odlaganje može dodatno da pogorša stanje sloboda i demokratije u Srbiji.