Vesti
Politika
Pastor: Nacrt zakona o finansiranju Vojvodine stigao u Skupštinu
25.02.2015. 20:00
Izvor: Blic
Pastor: Nacrt zakona o finansiranju Vojvodine stigao u Skupštinu
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da je Nacrt zakona o finansiranju Vojvodine, koji je usvojila pokrajinska vlada, stigao u pokrajinsku skupštinu i u petak biti dostavljen poslaničkim klubovima.
Pastor je rekao da se od utorka nalazi na službenom putu u Austriji odakle se vraća u četvrtak, posle podne.
- U utorak sam otišao na trodnevni službeni put, a Nacrt zakona o finansiranju Vojvodine stigao je u utorak popodne u Skupštinu kada ja već nisam bio u kancelariji - rekao je Pastor Tanjugu.
- To je jedina istina - rekao je Pastor, dodajući da ne želi da se dalje bavi spekulacijama oko dostavljanja Nacrta zakona Skupštini Vojvodine od strane Pokrajinske vlade kojima se "neki bave u medijima".
Pojedini vojvođanski poslanici, kako je preneo novosadski "Dnevnik", Nacrt zakona o finansiranju Vojvodine nazvali su "misterioznim dokumentom" zbog toga što uprkos najavama još nije stigao pred poslanike pokrajinske skupštine.
Prema Pastorovim rečima, ne postoji mogućnost da se poslaničkim klubovima dostavi Nacrt zakona dok on fizički ne bude u Skupštini.
On je dodao da će poslanici u petak pre podne dobiti Nacrt i imati mogućnost da se upoznaju sa njim.
- Neophodno je da se o Nacrtu zakona o finansiranju Vojvodine obave konsultacije, nakon kojih bi on eventualno trebalo da preraste u predlog zakona - rekao je Pastor.
Na pitanje kada bi eventualno mogla biti održana sednica vojvođanskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o Nactu zakona o finansiranju Vojvodine, Pastor je rekao da prvo treba da se obave konsultacije poslaničkih klubova, a tek onda eventualno da se sazove sednica.