Vesti
Politika
Vučić: Žao mi je što je Pajtić kritikovao Đinđića. Nadam se da to neće više da radi
27.02.2015. 20:00
Izvor: Blic
Vučić: Žao mi je što je Pajtić kritikovao Đinđića. Nadam se da to neće više da radi
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je cilj Vlade da narodu isporuči ono što je obećano i da se konstantno kontroliše ono što je do sada urađeno.
- To je "delivery unit" - objasnio je premijer novinarima na Bežanijskoj kosi.
"Delivery unit" je, kako je rekao, njegova inicijativa i ideja zato što želi da se kontrolišu konkretni projekti.
- Neću da slušam priče, već da imam urađene kilometre puta i da to neko kontroliše svakog dana, hoću da znam šta je urađeno u novoj termoelektrani u Kostolcu, da imamo podatke da li smo proizveli struje toliko i toliko, da li smo završili sa Klemensom Tenisom i ko je taj koji je mentor te investicije i ko to kontoroliše svaki dan - rekao je Vučić.
On je naglasio da želi narodu da bude isporučeno ono što mu je obećano.
- Gledamo kako da koncentrišemo težnje, kako da se fokusiramo i kako da napravimo najbolji mogući rezultat, to je smisao svega. Žao mi je što je Bojan Pajtić kritikovao Zorana Đinđića i nadam se da to neće ubuduće da radi - rekao je Vučić.
Odgovarajući na pitanje kako komentariše najave premeštanja proizvodnje austrijskog koncerna "Svarovski" iz Češke i Kine u Srbiju, Vučić je rekao da je ta kompanija dobrodošla.
- Svarovski je već u Srbiji i dobrodošli su sa novim investicijama i novim zapošljavanjem. Srbija će ih oberučke dočekati i zadovoljan sam zbog te činjenice - rekao je Vučić.
Premijer Srbije dodao je nemački proizvođač mesa Klemens Tenis bio u Srbiji i da narednih 15-ak dana očekuje potopisivanje privh akata.
- Dogovorili smo se već za nekoliko lokacija i sada gledamo. Oni hoće više farmi sa nekoliko hiljada hektara, njihova je konačna želja da imaju 1.600.000 tovljenika u zemlji, što bi dramatično podiglo našu stočarsku proizvodnju, ne za 50, već za mnogo više od tog procenta - rekao je Vučić.