Vesti
Politika
Srbija poštuje integritet Ukrajine
06.03.2015. 20:00
Izvor: Akter
Srbija poštuje integritet Ukrajine
Srbija će nastojati da se, kao predsedavajuća OEBS, afirmiše kao pouzdan partner i doprineti rešavanju pitanja od značaja za stabilnost i bezbednost evropskog prostora
Ministarka bez portfelja, zadužena u Vladi Srbije za evropske integracije, Jadranka Joksimović rekla je danas u razgovoru sa otpravnicom poslova Ambasade Ukrajine, Jevgenijom Filipenko da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.
Joksimović je dodala da će Srbija nastojati da se, kao predsedavajuća OEBS, afirmiše kao pouzdan partner koji će, koliko može, doprineti rešavanju pitanja od značaja za stabilnost i bezbednost evropskog prostora, saopštila je Vlada.
Filipenko je naglasila da Ukrajina brani principe međunarodnog prava i da nije priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, kao i da pozdravlja napore Srbije u predsedavanju OEBS-om.
Jadranka Joksimović je istakla da su reforme koje preduzima Vlada Srbije ključne za ostvarivanje strateškog cilja zemlje na putu ka EU, naglasivši značaj regionalne saradnje.
Filipenko je je istakla da je Ukrajina zainteresovana za saradnju i razmenu iskustava u oblasti evropskih integracija, i poželela uspeh Srbiji na tom putu.