Vesti
Politika
Do daljeg odloženo emitovanje emisije Reporter
09.03.2015. 20:00
Izvor: Beta
Do daljeg odloženo emitovanje emisije Reporter
BEOGRAD, 9. marta 2015. (Beta) - Televizija B92 saopštila je u ponedeljak da je u dogovoru sa urednicom redakcije Insajder Brankicom Stanković odlučila da do daljeg odloži emitovanje emisije "Reporter", koja govori o malverzacijama u srpskom fubalu i uticaju politike na sport.

U saopštenju te medijske kuće navodi se da je emisija "Reporter" koja je emitovana prošlog ponedeljka postigla dobar rejting i izazvala brojne reakcije.

Kako se navodi, za TV B92 najvažnija je bezbednost novinara i u ovom trenutku jedino racionalno rešenje jeste da odlaganjem emisije bar na neki način zaštiti novinare redakcije Insajder.

"Urednica te emisije Brankica Stanković već godinama ima policijsko obezbedjenje a ismevanje cele situacije u kojoj se nalazi, dodatno je ugrozilo njenu ali i bezbednost novinara iz njenog tima", piše u saopštenju.

Ta televizija je navela da je shvatili da društvo, nažalost, još nije sazrelo da na pravi način prihvati otvaranje brojnih tema kojima se ova redakcija godinama bavi.

Redakcija Insajdera ostaje sastavni deo B92, navodi se u saopštenju i dodaje da će kao i do sada imati svu podršku uredništva kuće u kojoj su zaposleni.