Vesti
Politika
Prioriteti nastavak reforme pravosudja
10.03.2015. 20:00
Izvor: Beta
Prioriteti nastavak reforme pravosudja
BEOGRAD, 10. marta 2015. (Beta) - Predsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope An Braser izjavila je u utorak u Skupštini Srbije da prioriteti vlasti u Srbiji treba da budu nastavak reforme pravosudja, jačanje pluralizma medija i transparentnost vlasništava u medijima.

"Prioriteti na kojima treba da insistira vlast Srbije jesu da se reforma pravosudja nastavi na temelju već ostvarenih rezultata u toj oblasti, jačanje pluralizma medija i trasparentnost vlasništva. Novinari moraju biti imuni na pritiske", rekla je An Braser srpskim poslanicima.

Ona je istakla da ljudska prava, demokratija i vladavina prava nisu ni levo ni desno ni u centru i da političari moraju biti ujedinjeni u zaštiti prava gradjana.

An Braser pohvalila je vlast u Srbiji za reforme koje je sprovela u oblasti pravosudja, borbi protiv korupcije i ostvarivanju napretka u oblasti manjinskih prava i lokalnih zajednica i poručila da se ne sme stati na pola puta do cilja, odnosno demokratskog društva zasnovanog na vladavini prava.