Vesti
Politika
Gašić i Dačić sa Stoltenbergom
18.03.2015. 20:00
Izvor: Akter
Gašić i Dačić sa Stoltenbergom
Na sastanku, održanom u sedištu NATO, ocenjeno je da su obe strane zadovoljne dosadašnjim nivoom saradnje
Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastali su se danas u Briselu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a u razgovoru su predstavljeni stavovi o razvoju saradnje posle usvajanja Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Na sastanku, održanom u sedištu NATO, ocenjeno je da su obe strane zadovoljne dosadašnjim nivoom saradnje.
Govoreći o usvajanju IPAP, koji predstavlja najviši stepen saradnje sa partnerskom državom koja nije opredeljena za članstvo u NATO, Gašić je naglasio da Srbija želi da razvija saradnju sa Alijansom u okviru Partnerstva za mir.
Na taj, način, kako je objasnio, doprinosi se dostizanju interoperabilnosti u Vojsci Srbije, izgradnji vojnih kapaciteta za doprinos međunarodnom miru i stabilnosti, kao
i boljoj saradnji na bilateralnom planu sa članicama NATO.
Učešće u Partnerstvu za mir za Srbiju predstavlja optimalan okvir za ostvarenje bezbednosnih ciljeva i unapređenje odbrambenih kapaciteta, uz zadržavanje proklamovane politike vojne neutralnosti, rekao je Gašić.
On se zahvalio Kforu na profesionalnom pristupu u izvršavanju mandata dodeljenog Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 i zaključio da je saradnja međunarodnih snaga na Kosovu sa Vojskom Srbije odlična na svim nivoima.