Vesti
Društvo i ekonomija
Vučić:Železara profitabilna za četiri meseca
20.03.2015. 20:00
Izvor: Blic
Vučić:Železara profitabilna za četiri meseca
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi menadžment preuzeti vođenje smederevskom Železarom do 1. aprila i izrazio očekivanje da će čeličana biti profitabilna za četiri meseca.
Sve je trebalo da bude završeno do 1. maja, ali premijer misli da će to biti do 1. aprila i očekuje da novi menadžment odmah započne kontrolu.
Vučić je odgovarajući na pitanje novinara rekao da očekuje da Železara ostvari profit za četiri meseca, a ne za šest kako je po to ugovornom obavezom bilo predvidjeno.
- Od ponedeljka počinje novi život za Železaru, radnike i Srbiju, što je veoma važno za jačanje industrijske proizvodnje, ali i za naša javna preduzeća - naveo je premijer i istakao da Železara, u zavisnosti od povećanja proizvodnje, može da dovede do povećanja od 0,5 do jedan odsto BDP-a.
Ovo je, kazao je, veliki pomak i veruje da će radnici biti motivisani i da će umeti da Srbiji osvetlaju obraz.
On je podsetio da će ugovor sa novim menadžmentom Železare biti potpisan sutra u Smederevu čemu će i on prisustvovati.
Premijer je ponovio da će se do 27. aprila, kada je godišnjica rada vlade, raditi na rešavanju gorućih problema u privredi, kao što je Petrohemijski kompleks i FAP, koji će, kako je naveo, biti rešeni do kraja maja.
- To su stvari koje su nam od suštinskog značaja. Ako više takvih stvari uspemo da rešimo u narednom periodu onda za Srbiju nema zime dugoročno - poručio je Vučić.