Vesti
Politika
Đurić: Iluzija je da će Srbija priznati nezavisnost Kosova
23.03.2015. 20:00
Izvor: RTS
Đurić: Iluzija je da će Srbija priznati nezavisnost Kosova
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da narod ne treba hraniti iluzijama o priznanju Kosova od strane Srbije, ali da to ne znači da žitelji KiM, kako Srbi, tako i Albanci, ne treba da žive zajedno i bolje.
Marko Đurić je za Tanjug, povodom izjave kosovskog ministra inostranih poslova Hašima Tačija da je uveren da će Srbija u skorijoj budućnosti zvanično priznati nezavisnost Kosova, rekao da je stalno maštanje o srpskom priznanju nezavisnosti Kosova odraz političke nezrelosti.
"Put u normalizaciju je nepovratan, a stalno maštanje o srpskom priznanju nezavisnosti Kosova odraz političke nezrelosti i zabrinjavajućeg odsustva usredsređenosti na prave probleme Kosova i Metohije - nezaposlenost, korupciju i loše međunacionalne odnose, za šta i sam snosi odgovornost", rekao je Đurić.
Tači bi, dodao je Đurić, trebalo da se okrene realnosti i uzme u obzir činjenicu da građani imaju najveću štetu od svakog odlaganja normalizacije odnosa Beograda i Prištine, što je ujedno i proces stvaranja pretpostavki za ekonomski razvoj Kosova i Metohije.
Tači je u intervjuu agenciji APA rekao da je uveren da će Srbija u skorijoj budućnosti zvanično priznati nezavisnost Kosova.
"To se neće dogoditi sutra, ali će uslediti u bliskoj budućnosti. Pristupanje Srbije i Kosova EU i priznanje Kosova će biti povezano", rekao je Tači.