Vesti
Politika
Istraga pokazala propuste
06.04.2015. 20:00
Izvor: Akter
Istraga pokazala propuste
Tadić je na stranačkoj konferenciji za novinare ocenio da istraga, ako je potrebna još jedna, mora da otkloni sve sumnje
Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da Vlada Srbije mora odmah da razveje sve sumnje o tome ko je kriv za helikoptersku nesreću i istakao da ne može svako pitanje da doživljava kao napad na sebe.
Tadić je na stranačkoj konferenciji za novinare ocenio da istraga, ako je potrebna još jedna, mora da otkloni sve sumnje.
Ne može se krivica svaliti na pilote, jer je očito da je istraga pokazala da je u sistemu vojnog komandovanja, ali i kod civilnih lica, došlo do propusta, rekao je Tadić napominjući da naročito treba imati u vidu da država ima obavezu prema porodicama poginulih i da je javnost Srbije uznemirena.
Tadić je napomenuo da mu je, dok je bio predsednik države, iz sigurnosnih razloga bilo onemogućeno da leti u otežanim vremenskim uslovima ili noću.
Sada je pitanje zašto je ovaj let izveden u otežanim uslovima i zašto nije bio kraći, rekao je Tadić i dodao da su se vremenske prilike mogle predvideti.