Vesti
Politika
Selaković: Pojačaćemo saradnju sa Briselom
16.04.2015. 20:00
Izvor: RTS
Selaković: Pojačaćemo saradnju sa Briselom
Ministar pravde Srbije Nikola Selaković kaže da će njegovo ministarstvo pojačati saradnju sa nadležnim službama EU, kako bi se što više ubrzale pripreme za otvaranje pregovaračkih poglavlja.
Nikola Selaković se, tokom posete Briselu, sastao sa evropskom komesarkom za pravosuđe Verom Jurovom, prenosi Tanjug.
"Saradnju ćemo pojačati i dići je na viši nivo", rekao je Selaković nakon susreta sa Jurovom.
Kako kaže, komesarki je predočio ono što je Srbija dosad uradila na pripremi finalne verzije akcionih planova za poglavlja 23 i 24 koja se tiču pravosuđa i osnovnih prava.
"Mi ubrzano privodimo kraju rad na finalnoj verziji, a ona će vrlo brzo biti predstavljena i u srpskoj skupštini", rekao je ministar.
Selaković je istakao da je Srbija tokom pripreme akcionih planova za poglavlja 23 i 24 vodila računa da oni budu i primenljivi.
"Nećemo ponoviti grešku nekih zemalja iz regiona koje su se trudili da sve izgleda lepo na papiru, a zatim shvatili da je to veoma teško sprovesti", rekao je srpski ministar.
Selakovića u Briselu očekuju i susreti sa generalnim direktorom za Zapadni Balkan u Direktoratu za susedsku politiku i proširenje Žan Erik Pakeom i izvestiocem Evropskog paralmenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom.