Vesti
Politika
Oformljen tim za promene političkog sistema
30.04.2015. 20:00
Izvor: Akter
Oformljen tim za promene političkog sistema
Srbiju očekuju promena izbornog zakona i način izbora nosilaca pravosudnih funkcija a sve bi trebalo da rezultira predlozima za izmenu Ustava
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković formirala je u četvrtak Akcioni radni tim parlamenta koji bi trebalo da se bavi "suštinskim promenama političkog sistema u državi".
Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Maja Gojković je rekla da bi se te promene odnosile na promenu izbornog zakona, načina izbora nosilaca pravosudnih funkcija a sve bi trebalo da rezultira predlozima za izmenu Ustava.
Maja Gojković je rekla da je veoma važno da se u parlamentu počne sa tim izmenama i pozvala predstavnike svih poslaničkih grupa da se što pre izjasne da li žele da se to telo formira i da se krene u dijalog o suštinskim reformama.
Odgovarajući na pitanje da li to znači da parlament "kaska" za Vladom Srbije, s obzirom da je premijer Aleksandar Vučić već pre nekoliko dana najavio smanjenje broja poslanika, Maja Gojković je rekla da ne želi da korišćenjem takvih izraza vređa parlament.