Vesti
Politika
Nikolić: Hoćemo tesne veze sa nesvrstanima
11.05.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Nikolić: Hoćemo tesne veze sa nesvrstanima
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Združenog generalštaba Oružanih snaga Republike Mjanmarske Unije, starijim generalom Min Aung Hlaingom.
U prijateljskom razgovoru predsednik Nikolić je izrazio želju da se saradnja između Srbije i Mjanmarske Unije ponovo vrati na nivo na kome je nekada bila i podsetio je svog gosta na podatak da je naša zemlja nekada u Mjanmarsku Uniju izvozila skoro kompletnu godišnju proizvodnju vagona, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.
Predsednik Republike je istakao da je vreme pokazalo da je bila greška to što je naša zemlja zapostavila svoju ulogu u Pokretu nesvrstanih i da ćemo intenzivno nastojati da sa tim pokretom uspostavimo tesne veze, pošto smo sada samo u statusu posmatrača.
Prenevši pozdrave predsednika Mjanmarske Unije i poziv predsedniku Nikoliću da poseti njihovu zemlju, stariji general Min Aung Hlaing je rekao da je njegova zemlja zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa Srbijom, pre svega na poljima rudarstva i energetike.
On je rekao da potpuno razume i podržava nastojanje Srbije da očuva svoj teritorijalni integritet i da razgovorima reši sva sporna pitanja koja postoje sa administracijom u Prištini, ističe se u saopštenju.