Vesti
Politika
DS: Hitno smeniti ministarku poljoprivrede
20.05.2015. 20:00
Izvor: RTV
DS: Hitno smeniti ministarku poljoprivrede
Demokratska stranka zahteva hitnu smenu ministarke Snežane Bogosavljević-Bošković zbog, kako kažu neverovatne nesposobnosti i neznanja koje je pokazala vodeći sektor poljoprivrede.
"Nedopustivo je da za nedelju dana u Srbiji strada celokupna letina zbog toga što njeno ministarstvo nije pripremilo protivgradnu zaštitu. Na taj način je naneta nenadoknadiva šteta poljoprivrednicima koji su zahvaljujući nesposobnosti ministarke došli u izuzetno tešku situaciju", kaže sa u saopštenju DS-a.
Ministarka je, kažu demokrate, takođe pokazala ogromno neznanje, koje se jedino može meriti njenom nekompetentnošću, kada je optužila Demokratsku stranku da poziva Vladu Srbije na "nepoštovanje SSP-a".
"Demokratska stranka zahteva od Vlade Srbije upravo suprotno – da primeni SSP u svojoj potpunosti i aktivira njegove zaštitne mere u slučaju dupliranog uvoza viškova mleka iz EU koji su prvobitno bili namenjeni ruskom tržištu ali se zbog sankcija Rusije plasiraju na naše tržište. Demokratska stranka je doprinela tome da se važeći SSP može primeniti i na način da se zaštite domaći interesi u ekstremnim situacijama kakva današnja jeste", navode demokrate.

Zaključuju da "bivši radikali koje danas vode Srbiju ne smeju da dokazuju svoje "novopronađeno evropejstvo" tako što će uništiti mlekarsku, mesnu i ratarsku industriju pravdajući se time da se nekome neće svideti ideja da ona počne da radi svoj posao. Efekti njenog rada su takvi da bi teško bili gori da se neko namerno trudio da uništi srpsku poljoprivredu: uništeno ratarstvo zbog grada, izvoz mesa smanjen za trećinu zbog šverca, potrovanog mesa i prepakivanja, dupliran uvoz mleka i mnoge druge stvari".