Vesti
Politika
Stefanović i Pake: Brisel pozitivno ocenio Akcioni plan Srbije za Poglavlje 24
01.06.2015. 20:00
Izvor: Blic
Stefanović i Pake: Brisel pozitivno ocenio Akcioni plan Srbije za Poglavlje 24
Evropska komisija je pozitivno ocenila Akcioni plan Srbije za Poglavlje 24 - pravda, sloboda, bezbednost i nada se da će se završna verzija uskoro naći pred državama članicama EU, rečeno je na sastanku srpskog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa evropskim zvaničnikom Žan Erikom Pakeom.
Pake, koji je direktor za zapadni Balkan Generalnog direktortata za politiku susedstva i pregovora o proširenju, pohvalio je rad MUP Srbije i Pregovaračke grupe za Poglavlje 24.
Stefanović i Pake su se saglasili da u narednom periodu intenziviraju komunikaciju, kako bi što prije došlo do otvaranja ovog poglavlja - saopšteno je iz MUP-a Srbije.
Stefanović je predstavio Pakeu aktivnosti koje preduzima MUP Srbije i Pregovaračka grupa za Poglavlje 24 i izrazio očekivanje da u narednom periodu i na političkom nivou Srbija dobije zeleno svjetlo za otvaranje ovog poglavlja tokom ove godine.
Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da će Vlada Srbije učiniti sve, što je do nje, da se steknu uslovi da se do kraja godine otvore poglavlja.
"Da li će to biti poglavlje 24, 23 ili 35 na to će uticati i procedure unutar same Evropske komisije i nastavak političkog dijaloga Beograda i Prištine", dodala je Joksimovićeva.
Sastanku sa Pakeom prisustvovali su i šef Pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.