Vesti
Politika
Abas i Nikolić otvorili novu palestinsku ambasadu
10.06.2015. 20:00
Izvor: Akter
Abas i Nikolić otvorili novu palestinsku ambasadu
Palestinski predsednik Mahmud Abas je zajedno sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem otvorio novu zgradu Ambasade Palestine u Beogradu
Oni su zajedno ispod kišobrana simbolično otkrili crnu ploču sa natpisom na kome piše na arapskom i na srpskom da su njihove ekselencije predsednici Palestine i Srbije ; Mahmud Abas i Tomislav Nikolic "otvorili novu zgradu države Palestine 10. juna 2015. godine".
Ceremoniji na Senjaku prisustvovali su pored ambasadora Palestine u Beogradu Mohameda Nabhana i članovi diplomatskog kora.
Bivša SFRJ bila je jedna od prvih zemalja koja je priznala Palestinu kao državu nakon proglašenja 1988, a Srbija je jedina od bivših jugoslovenskih republika koja je u novembru 2012. podržala rezoluciju kojom je Palestina dobila status države posmatrača u UN.
Abas je danas u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o situaciji na Bliskom istoku i jačanju bilateralne saradnje, a posle razgovora su ocenili da ; između dve zemlje nema otvorenih pitanja.