Vesti
Politika
SNS: U vreme DS struja poskupela 1.670 odsto
12.06.2015. 20:00
Izvor: Mondo
SNS: U vreme DS struja poskupela 1.670 odsto
Srpska napredna stranka ukazala je danas da je za vreme vladavine Demokratske stranke cena struje u Srbiji povećana za 1.670 odsto, naspram sada najavljenog poskupljenja od 12 odsto. DS: Vlada nesposobna, lomi preko leđa građana.
"SNS poziva sve stručnjake iz DS-a da sednu u svoju 'ladovinu, dobro se skoncentrišu i izračunaju koliko puta je veće povećanje cene električne energije od 1.670 odsto, do kog je došlo za vreme vladavine demokrata, od neophodnog povećanja od 12 odsto. Pri tome, najsiromašniji građani, koji su došli u tešku ekonomsku situaciju usled svih višegodišnjih pljački i lopovluka Bojana Pajtića i njegovih najbližih saradnika, biće zaštićeni i dobijaće od 120 do 250 kilovat-sati besplatne struje mesečno", navedeno je u saopštenju SNS-a.
Srpska napredna stranka pozvala je "tajkune iz DS-a da, kada sledeći put budu pominjali težak položaj građana, prvo vrate sve one milione otetih narodnih para koje su smestili na svoje privatne račune, pa tek onda da održavaju licemerne konferencije za novinare po ceo dan, jer ionako ništa drugo ni ne znaju da rade". Srpska napredna stranka upitala je Bojana Pajtića, kako je navedeno, šefa kriminalnog režima u Vojvodini, da li se seća kada je poslednji put bio na svom radnom mestu.
"Želimo da podsetimo Bojana Pajtića da građani Vojvodine iz svog džepa izdvajaju novac za njegovu platu, ali ne da bi on pljačkao narodne pare i stavljao ih u džepove svojih članova, nego da, makar jednom, uradi nešto smisleno u njihovu korist", saopštili su naprednjaci.
Demokratska stanka ranije danas je ocenila da je najavljeno poskupljenje struje za 12 odsto odraz nesposobnosti vlade koja će se prelomiti preko leđa građana i njihovog već narušenog standarda.
Predsednik DS-a i predsednik vlade u senci Bojan Pajtić rekao je i da je poskupljenje struje zapravo i prekršeno predizborno obećanje Srpske napredne stranke, da će struja biti 20 odsto jeftinija.
"Sada napominju da je struja u Srbiji duplo jeftinija nego u Hrvatskoj, a ne pominju da su plate u Hrvatskoj duplo veće", kazao je Pajtić.
Poskupljenje struje prema proračunima DS-a biće za prosečna domačinstva u Srbiji dodatan trošak od oko 4.000 dinara godišnje.