Vesti
Politika
Vučić i Mustafa sutra u Briselu
22.06.2015. 20:00
Izvor: Akter
Vučić i Mustafa sutra u Briselu
Tokom protekle nedelje na tehničkom nivou predstavnici Beograda i Prištine razgovarali su o telekomunikacijama, energetici i zajednici srpskih opština
Premijeri Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Isa Mustafa, nastavljaju sutra dijalog u Briselu novom rundom u kojoj će razgovarati o energetici, telekomunikacijama, Zajednici srpskih opština i mostu u Kosovskoj Mitrovici.
Evropska unija će od Vučića i Mustafe tražiti potpise na konkretne dogovore, piše list danas pozivajući s na diplomatske krugove.
Danas u Briselu dve delegacije razgovaraju na tehničkom nivou, pošto prošlonedeljni sastanci u tom formatu nisu dali konkretne dogovore o telekomunikacijama, energetici, Zajednici srpskih opština i drugim pitanjima, poput Parku mira na mostu na Ibru koji deli severnu i južnu Mitrovicu.
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini saopštila je prošle nedelje da će teme razgovora delegacija na čelu s Vučićem i Mustafom će biti "primena dogovora o energetici, telekomunikacijama, Asocijacije/Zajednice (srpskih opština), kao i mostu u Mitrovici".
U poslednjim razgovorima dve delegacije, na tehničkom nivou, održanim od 16. do 19. juna, razgovarano je o telekomunikacijama, energetici, Zajednici srpskih opština i drugim otvorenim pitanjima, poput sudbine Parka mira na mostu na Ibru koji deli severnu i južnu Mitrovicu. Razgovori su završeni bez konkretnih dogovora.
Prištinski mediji najavljuju da će Vučić i Mustafa sutra dogovoriti o uklanjanje barikada, odnosno parka s mosta na Ibru, između južnog i severnog dela Kosovske Mitrovice.