Vesti
Politika
Gojković: Političari Srbije i BiH da gledaju u budućnost
26.06.2015. 20:00
Izvor: Blic
Gojković: Političari Srbije i BiH da gledaju u budućnost
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je zadatak političara koji danas vode Srbiju i BiH da gledaju u budućnost i da izgrade mostove poverenja.
"Zadatak političara koji danas vode i Srbiju i BiH je da gledamo u budućnost i da vidimo kako da izgradimo mostove poverenja u ime dobroga za srpski i bošnjački narod. Očekujemo da i druga strana pruži tu ruku", poručila je ona gostujući u Kažiprstu na B92.
Upitana da li je za Srbiju dobro da premijer Aleksandar Vučić oda poštu žrtvama u Potočarima, ona je rekla da je važno da je pružena ruka i da je Srbija preko premijera rekla da je spremna da bude prisutna na obeležavanju velike tragedije, a da će konačna odluka o odlasku u Srebrenicu biti doneta između 9. i 11. jula.
"Slažem se sa onim što je on izjavio i što je pružio ruku jer on nije pružio samo svoju ruku nego u ime cele države i to jeste zadatak političara da gleda šta je dobro za Srbiju i šta je dobro i za bošnjački narod", poručila je Gojković.
Upitana da li je upoznata sa tekstom platforme predsednika Nikolića o Kosovu, ona je rekla da nije i da nema ničeg neobičnog u tome.
"Procedure nema, kada predsednik države želi da napiše tekst platforme i želi da upozna prvo predsednika Vlade sa tekstom, to je sasvim u redu", rekla je ona.
"Ako uopšte dođe do predloga da se Rezolucija koju je napisao predsednik nađe pred parlamentom da bi se poslanici izjasnili, naravno da ću je dobiti pravovremeno i da ću pročitati. Ne vidim problem u tome", poručila je ona.