Vesti
Politika
Dačić: Vanredni izbori apsolutno nisu u planu
30.07.2015. 20:00
Izvor: Vesti-online
Dačić: Vanredni izbori apsolutno nisu u planu
Vanredni parlamentarni izbori apsolutno nisu u planu, izjavio je prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić.
Dačić je to rekao odgovarajući poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću na sednici Skupštine Srbije na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima vlade.
- Nisam siguran da bi trebalo da se radujete čak i da se donese odluka za vanredne izbore, što apsolutno nije u planu - rekao je Dačić.
On je, odgovarajući na Živkovićevo pitanje da li premijer daje lažna obećanja zbog neznanja ili neobaveštenosti, naveo da aktuelna Vlada nije imala niti ima nameru da daje bilo kakva lažna obećanja koja neće ispuniti.
- Sećam se kad ste vi dali obećanje da će Srbija ući u EU 2007. godine, a sad je 2015. Prema tome, možemo govoriti o raznim vrstama obećanja, ali na kraju dana o tome odlučuju građani - rekao je Dačić.
I potpredsednica vlade Zorana Mihailović i ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je za godinu dana ispunjeno sve što je premijer u svom ekspozeu obećao.
- Čak neke stvari i mnogo brže, kada bismo počeli da govorimo o resorima videli bismo da se deset puta više gradi, da se donose zakoni koji nisu godinama donošeni - rekla je ona.
Ona je dodala da je od januara usvojeno 94 zakona, a prošle godine 194 i da se oni primenjuju.