Vesti
Politika
SNS: Grafiti protiv Pajtića - marketinški trik DS
14.08.2015. 20:00
Izvor: Blic
SNS: Grafiti protiv Pajtića - marketinški trik DS
Novosadski naprednjaci smatraju da je krajnje degutantno to što demokrate opravdavaju finansijske zloupotrebe svojih članova i ističu da o njihovim marketinškim trikovima najbolje govori to što je član DS pisao grafite protiv svog lidera Bojana Pajtića.
Gradski odbor SNS navodi i da DS "umesto da osudi pljačku i otimanje narodnih para, javno amnestira članove svoje stranke, a nezavisne nadležne državne organe prozivaju za nekakav progon".
"O poštenju demokrata, marketinškim trikovima i obmanjivanju građana najbolje govori to što su druge optuživali za pisanje grafita "Smrt Pajtiću", iako su znali da ih pisao upravo njihov dugogodišnji član i radnik u pokrajinskom javnom preduzeću", navodi SNS.
Novosadski naprednjaci ukazuju i da "ovakve zloupotrebe samo pokazuju krajnji očaj u koji je zapala DS, jer su u strahu od toga šta će o njima reći građani na izborima".
Gradski odbor SNS, reagujući na prethodno saopštenje vojvođanskih demokrata saopštava i "da je krajnje degutantno to što demokrate opravdavaju zloupotrebe tokom izgradnje Specijalne bolnice "Dr Budisav Babić".
Naprednjaci su poručili DS i da će sve dok građani daju podršku ovoj Vladi, pred licem pravde odgovarati, "bez izuzetka, baš svi" koji su se bavili kriminalom, zloupotrebili narodne pare, upropastili državne firme i bez obzira na to kojoj stranci pripadaju.
Naprednjaci su istakli u saopštenju i da "nikada ne vrše nikakav pritisak na nezavisne državne organe, za razliku od DS".
Vojvođanski DS je prethodno saopštio da najnovija, unapred najavljena i marketinški obrađena hapšenja članova DS odgovornih za navodne malverzacije prilikom izgradnje Specijalne bolnice predstavljaju samo skretanje pažnje sa očitih zloupotreba vladajućeg režima.
Policija je juče u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su oštetili taj Fond za 24.195.785 dinara, saopštilo je juče MUP.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je osoba koje se sumnjiči da je u Novom Sadu pisala preteće grafite "Smrt Pajtiću" član DS od 1997. godine.
Pajtić je potom izjavio da mu te tvrdnje zvuče neverovatno i da će biti proverene.