Vesti
Politika
Stefanović: Za Pajtića su institucije privatna imovina
21.08.2015. 20:00
Izvor: Blic
Stefanović: Za Pajtića su institucije privatna imovina
Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović danas je ocenio da je lider DS Bojan Pajtić izjavom da policija ne treba da bude nezavisna institucija potvrdio da ne pravi razliku između političkih i državnih institucija i da mu je bavljenje stranačkom politikom na prvom mestu.
- Šef pokrajinske Vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić očigledno je državne institucije poistovetio sa privatnom imovinom, pošto već 15 godina vlada Vojvodinom, isključivo vodeći računa o sopstvenim interesima, ne mareći za građane - rekao je Stefanović u izjavi Tanjugu.
Stefanović je dodao i da izjavom da nigde u svetu policija ne treba da bude nezavisna institucija, Pajtić samo potvrđuje da ne pravi razliku između političkih i državnih instuticija i da mu je bavljenje stranačkom politikom na prvom mestu.
- Srpska policija će nastaviti da radi nepristrasno, nepolitikantski i isključivo u skladu sa zakonom, sarađujući sa samostalnim i nezavnisnim instucijama, tačnije tužilaštvom i sudovima - rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.
Kako je rekao, možda bi Pajtić od MUP-a želeo da napravi stranačku policiju, ali mu to građani neće dozvoliti.
Stefanović je dodao i da bi za sve koji žive u Vojvodini mnogo korisnije bilo kada bi se lider demokrata, "nakon dužeg odmora i brčkanja na moru, konačno pojavio na poslu i počeo da radi ono za šta ga građani plaćaju".
- Ali problem je u tome što Pajtić nije ozbiljan i odgovoran političar, kao što to nije ni stranka koju predvodi - zaključio je Stefanović.