Vesti
Društvo i ekonomija
REM izrekao meru upozorenja Televiziji Hepi
12.10.2015. 20:00
Izvor: Blic
REM izrekao meru upozorenja Televiziji Hepi
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas je izrekao meru upozorenja Televiziji Hepi zbog kršenja Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.
Zaključeno je da je televizija Hepi pozivanjem gledalaca da dostave saznanja o "kriminalnim radnjama sudije privrednog suda u Pančevu i njenog supruga" povredila dostojanstvo ličnosti i učestalim ponavljanjem poziva započela vođenje kampanje, objavljeno je na sajtu REM-a.
Televizija Hepi je u obavezi da po dobijanju odluke Saveta REM upozorenje objavi, a očekuje se da ovaj pružalac medijske usluge uputi izvinjenje sudiji privrednog suda u Pančevu i njenom suprugu.
Prijavu protiv te televizije podneo je NUNS koji je danas saopštio da su na sednici Saveta REM-a prisustvovali i predstavnici TV Hepi Milomir Marić i njihov predstavnik Svetozar Raković.
NUNS je podsetio da je u prijavi naveo da je TV Hepi 2. i 3. oktobra, prekršila Zakon o elektronskim medijima i Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga kada je emitovala kajron u kome je bez dokaza optužila ; predsednicu Privrednog suda u Pančevu Sperancu Jančić za organizovani kriminal".
TV Hepi je uz to pozivala gledaoce da toj televiziji dostave sva saznanja o navodnim nezakonitim postupcima sudije Jančić i njenog supruga.