Vesti
Politika
PAJTIĆ: IZNEĆU DOKAZE O REKETIRANJU STRANACA
13.10.2015. 20:00
Izvor: akter.co.rs
PAJTIĆ: IZNEĆU DOKAZE O REKETIRANJU STRANACA
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će se sa "velikim zadovoljstvom" odazvati pozivu za saslušanje, s obzirom da je on, kako kaže, žrtva prisluškivanja
"Izjavu ću, sa sve dokazima o reketiranju strane kompanije, dati nadležnim organima, nakon povratka iz Brisela, iako znam da ova vlast neće samu sebe hapsiti zbog reketiranja. Ali promeniće se i ova vlast, kao i svaka. Kad-tad će odgovarati", naveo je Pajtić u pisanoj izjavi.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije danas izjavio je da je zvanično počela istraga o aferi prisluškivanje i potvrdio da je saslušan direktor Elektromreže Srbije (EMS) Nikola Petrović. Dodao je da će na saslušanje i poligraf biti pozvano još nekoliko osob, a mediji su javili da je poziv dobio i Pajtić.
Sajt Teleprompter objavio je krajem septembra transkript razgovora predsednika DS Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP, u kome se pominje da je Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.