Vesti
Politika
Jovičić: Kumovi su bili jači od države, ali u vreme DS
15.10.2015. 20:00
Izvor: Blic
Jovičić: Kumovi su bili jači od države, ali u vreme DS
Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić izjavio je danas da kumovi jesu nekada bili jači od države i to u vreme kada je Demokratska stranka zajedno sa svojim kumovima vedrila i oblačila Srbijom.
- Kumovi više nisu jači od države. A nekada su bili. Bilo je to u vreme kada je DS a zajedno sa svojim kumovima vedrila i oblačila Srbijom. Kada je svaki kum bio jači od institucija države - rekao je Jovičić.
On je reagujući na performans DS u kojem su pitali da li je preporuka za mesto direktora EMS Nikole Petrovića bila to što je kum premijera rekao da je poznato da DS želi da se vrati to vreme "jer oni i ne mogu da rade drugačije bez burazersko kumovskih veza".
Kako je u izjavi Tanjugu naveo, treba pogledati Vojvodinu, istakavši da je nekada najbogatija regija sada samo bleda slika nekadašnje veličine, "a pad je počeo kada je na njeno čelo došao žuti vojvoda Bojan Pajtić".
- Bojan Pajtić je sa svojim kumovima unazadio Vojvodinu kao što je Boris Tadić unazadio Srbiju. DS želi da se to vreme vrati. Jer za njih kum nije dugme - rekao je Jovičić i poručio da se to vreme nikada više neće vratiti, a za to je najveća garancija Srpska napredna stranka i njena borba za bolju i pošteniju Srbiju.
Jovičić je poručio omladini DS da ne dopusti da ih zloupotrebljavaju prevaziđeni političari i prevaziđene kumovske veze "Pajtića, Dragana Šutanovca, Borka Stefanovića i ostalih poštenjačina".
- Ako već želite da performansom propagirate ideje, krenite od performansa čišćenja svoje stranke i njenih kumova jer nema potrebe da slepo pratite one koji su upropastili sve čega su se dotakli pa i vašu stranku - podvukao je Jovičić.