Vesti
Društvo i ekonomija
Imlek potpisao ugovor o kupovini Niške mlekare
29.10.2015. 20:00
Izvor: Blic
Imlek potpisao ugovor o kupovini Niške mlekare
Kompanija Imlek, regionalni lider u mlečnoj industriji, danas je potpisala Ugovor o kupovini sto odsto vlasništva Niške mlekare, jedne od najvećih u južnoj Srbiji. Kompanija Imlek koja raspolaže najsavremenijom opremom za obradu i skadištenje mleka i mlečnih proizvoda, planira da poveća proizvodne procese Niške mlekare, i unapredi njen najpoznatiji brend - „Vedro“.
„Kupovinom Niške mlekare Imlek će ojačati svoju poziciju na tržištu juzne Srbije, ali i osavremeniti proiz-vodnju i unaprediti poslovanje te kompanije. Nakon preuzimanja planirane su i brojne investicije, kako bi se prilagodili proizvodni procesi poslovanja mlekare iz Niša Imlekovim standardima. Ova akvizicija preds-tavlja realizaciju naših planova za unapređenje i širenje poslovanja kompanije Imlek'' izjavio je Ilija Šetka, generalni direktor kompanije Imlek.
Kompanija Imlek, posluje i na regionalnim tržištima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Jedna je od kompanija sa najdužom tradicijom u zemlji, prepoznatljiva po proizvodima najvišeg kvaliteta, i stal-nim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje i poslovanja.