Vesti
Politika
Čomićeva: Ako je Vučić toliko dobar čemu teorije zavere
13.11.2015. 20:00
Izvor: Blic
Čomićeva: Ako je Vučić toliko dobar čemu teorije zavere
Potpredsednica Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je danas da ne razume teorije zavere o rušenju premijera Aleksandra Vučiča i navela da ne vidi nesaglasje u politici Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Evropske unije i Srbije kada je reč o političkim ciljevima.
- Koliko god bio savetovan da proizvodnjom neprijatelja pomaže odličnom rejtingu koji ima, to je pogrešno - ocenila je Čomićeva na konferenciji za novinare Vlade u senci DS upitana da prokomentariše navode o pokušajima rušenja vlasti.
Čomić je navela da ne vidi nesaglasaje kada je reč o političkim ciljevima, a da se možda "nekome priviđaju neprijatelji zato što ne zna šta da radi".
- Ako je tako dobar čemu teorije zavere - dodala je Čomić koja je ministar odbrane u Vladi u senci.
Govoreći o povećanju plata i penzija, ministar privrede vlade u senci DS Ivan Stefanović ocenio je da je reč o nastavku otimanja od zaposlenih i penzionera, da će plate i penzije i dalje biti umanjene, a da će se dug prema zaposlenima uvećavati.
Stefanović je rekao da vlast govori o pohvalama MMF, ali da to nije razlog za hvalisanje, jer je javni dug Srbije, kako je rekao, za skoro četiri godine vladavine SNS uvećan za devet milijardi evra, prosečna plata u Srbiji je najniža u Evropi, povećana je nezaposlenost, a građani ne žive bolje.
Povodom izveštaja Evropske komisije, ministar za evropske integracije vlade u senci DS Zoran Lutovac rekao je da je Srbija za četiri poglavlja dobila ocenu o umerenoj, ili skromnoj pripremljenosti, a da je u oblasti vladavine prava, čiji je deo sloboda izražavanja, dobila najnižu ocenu, te da u toj oblasti nije načinjen napredak.
Lutovac je naveo da je u Izveštaju EK navedeno da nije ostvarena nezavisnost pravosuđa u praksi i ocenio da reforme koje se sprovode, u uslovima u kojima kritika nije dozvoljena, imaju ograničen domet.