Vesti
Politika
Bugarski: Uključiti Vojvodinu u pregovore sa EU
10.12.2015. 20:00
Izvor: Blic
Bugarski: Uključiti Vojvodinu u pregovore sa EU
Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski ocenio je danas u Novom Sadu da u pregovorima za ulazak Srbije u EU Vojvodina treba da sedi na istoj strani zajedno sa kolegama iz drugih institucija sa teritorije Srbije.
- Vojvodina treba da bude tu kada se bude dogovaralo kako stići do ciljeva u procesu pridruživanja EU, da bude za istim stolom i bude spremna da preuzme odgovornost s jedne strane, ali isto tako i da zaštiti ono što su ključni interesi Vojvodine - rekao je Bugarski na okruglom stolu Centra za regionalizam na temu "Pregovaračka poglavlja iz ugla APV - Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata" u Novom Sadu.
Bugarski je kazao da da će ispunjavanje svih standarda o kojima se pregovara u okviru procesa pridruživanja doprineti da se poboljšaju životni uslovi građana, kvalitet hrane, nivo zaštite životne sredine i bolje vodosnabdevanje u Vojvodini, ali i u celoj Srbiji.
Komentarišući dolazak evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana u Srbiju i otvaranje prvih poglavlja o pregovorima Srbije i EU, Bugarski je rekao da su za Srbiju ključna Poglavlja 23. i 24. jer su to pitanja pravosuđa i vladavine prava.