Vesti
Politika
ODLUČENO Vanredna skupština SNS 13. februara, biranje stranačkih funkcionera tajnim glasanjem
18.12.2015. 20:00
Izvor: Blic
ODLUČENO Vanredna skupština SNS 13. februara, biranje stranačkih funkcionera tajnim glasanjem
Vanredna sednica Izborne skupštine Srpske napredne stranke (SNS) biće održana 13. februara, odlučilo je večeras Predsedništvo te stranke u Novom Sadu, a svi stranački organi biće birani tajnim glasanjem.
Član Predsedništva SNS Dejan Đurđević je posle sastanka novinarima rekao da je odluka doneta jednoglasno.Na skupštini će, kazao je, biti usvojen izveštaj o radu stranačkih organa, a zatim i izabrani predsednik stranke, njegovi zamenici, clanovi Glavnog odbora, Predsedništva, Statutarne komisije, Nadzornog odbora.
Osim toga na predlog predsednika SNS Aleksandra Vučića jednoglasno je doneta odluka da svi stranački organi budu birani tajnim glasanjem za razliku od dosadašnje prakse“, naveo je Đurđević.
Nakon sednice Predsedništva, nešto posle 18.30 časova u novosadskom SPENS-u počeo je miting stranke, a kako se očekuje okupljenima će se obratiti lider SNS Aleksandar Vučić.
Na početku, okupljenima se obratio Goran Kneževič, potpresednika SNS.
- Danas prisustvujemo istoriji, kraju vladavine Bojana Pajtića. Pokazali smo čestitost, rad i požrtvovanje. Pomirili smo se sa zemljama u okruženju, nezaposlenost se smajuje, a naša deca imaju budućnost. A katastrofalna politika Bojana Pajtića će značiti i njihov kraj - rekao je Knežević.
Nakon njega, za govornicu je izašao Igor Mirović.
- Pred nama su velika iskušenja u 2016. Do sada su bežali Pajtić i Čanak, ali toga više neće biti, jer su nam izbori, posebno pokrajinski blizu, a znamo da se Vučević vlada onom miletićevskom “boriti se, a ne moliti”. I bitno je da kažemo ovde u Vojvodini da poljoprivrednu zemlju ne prodajemo, i nećemo je prodavati ni strancima, ni kriminalcima kao što to pričaju demokrate. Zato verujemo u izbornu pobedu u pokrajini, gde se kralo i otimalo od sopstenog naroda - kazao je Igor Mirović, potpredsednik Glavnog odbora SNS.
Nekoliko hiljada ljudi je iz centra grada, ispred prostorija SNS, ranije je krenulo u koloni ka Spensu. Oni nose veliki transparent na kome piše “Vojvodina je Srbija” i nose stranačke zastave i fotografije Aleksandra Vučića.
Ispred Spensa je postavljen video bim na kojem će građani, koji ne uđu u veliku salu, moći da prate govornike na mitingu.