Vesti
Politika
Davutoglu u Beogradu
28.12.2015. 20:00
Izvor: Akter
Davutoglu u Beogradu
Turski premijer Ahmet Davutoglu stigao je danas u dvodnevnu posetu Srbiji, gde ga je ispred Palate Srbija dočekao premijer Aleksandar Vučić
Davutoglu je dočekan uz najviše državne i vojne počasti, intoniranje himni i Gardu Vojske Srbije.
Vučić i Davutoglu imaće bilateralni sastanak, nakon čega su planirane izjave za medije.
Kako je planirano, Davutoglu će tokom dvodnevne posete se sastati sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, a zatim učestovati na sprsko-turskom poslovnom forumu, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji.
Na forumu će biti predstavljeni potencijali, mehanizmi i projekti za moguće investicije turskih kompanija u Srbiji, kao i uspešno realizovane investicije Halkbanke u našoj zemlji Srbiji.
Davutoglu je uoči posete Srbiji izjavio je da njegova zemlja ohrabruje i da će nastaviti da ohrabruje turske firme da više investiraju u Srbiji, dodajući da je za to potreban i dodatan napor Beograda i Ankare.
"Kao turski premijer uveravam vas da, sa razvojem pravnog sistema koji je kompatibilan sa slobodnom i kompetitivnom tržišnom privredom, ohrabrujemo i nastavićemo da ohrabrujemo naše firme da više investiraju u Srbiji. Međutim, naše firme koje su često i deo multinacionalnih partnerstava investiraće samo ako postoji povoljna, efikasna i fer klima za investiranje".