Vesti
Društvo i ekonomija
Antić demantuje navode o poskupljenju struje
30.12.2015. 20:00
Izvor: beta
Antić demantuje navode o poskupljenju struje
Ne postoji odluka Vlade o poskupljenju struje u narednoj godini, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.
"Potpuno odgovorno tvrdim da ono što ste mogli da čitate u medijima nije tačno i da struja neće poskupeti od 1. maja", kazao je on novinarima u toplani Konjarnik.
Prema rečima Antića, ne postoji bilo kakva odluka Vlade, ni konkretan plan za bilo kakvu korekciju cene električne energije.
"Šta će se dešavati tokom godine, zavisi od mnogih faktora, kretanja na tržištu, ukupne stabilnosti i stepena naplate u okviru EPS-a", rekao je Antić.
On je naglasio i da je energetski sistem u ovom trenutku potpuno stabilan, precizirajući da je proizvodnja električne energije dobra i da, iako je kraj decembra, nije potrošen nijedan kubni metar gasa iz Banatskog Dvora.
Govoreći o kupovini 10 odsto akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema ministar je rekao da je to značajna poslovna odluka i da je Srbija tako postala deo Panevropskog koridora i regionalni lider.
EMS je juče saopštio da je na A listi Montenegroberze, kupio 10 odsto akcija odnosno 14.568.335 akcija CGES za šta je plaćeno 13.839.683,36 evra i time dobio mesto u bordu direktora i pravo na dividende u tom preduzeću.