Vesti
Politika
Ješić: Obaveza da se ne sarađuje sa Vučićem MORA biti javna i jasna
05.01.2016. 20:00
Izvor: Blic
Ješić: Obaveza da se ne sarađuje sa Vučićem MORA biti javna i jasna
Nesaradnja sa Vučićem i Srpskom naprednom strankom mora biti nešto oko čega ne sme biti kompromisa, jer Aleksandar Vučić već četiri godine pokazuje da ne ume da vodi Srbiju, poručio je danas Goran Ješić, potpredsednik DS.
Kako naovodi u pisanoj izjavi, umesto toga, Vučić "ume samo da smanjuje plate i penzije, povećava poreze, prebacuje svoju nesposobnost na građane koje svakodnevno ponižava, guši svaku kritičku misao i finansira parama iz budžeta svoje poslovne partnere".
Prema Ješićevim rečima, zbog poziva Demokratske stranke da se u opozicioni blok okupe sve demokratske i proevropske snage, koje žele da se javno obavežu da neće sarađivati sa SNS, pojedine stranke napale su Demokr‎atsku stranku više nego sto su ikada napadale SNS, zbog čega, kaže, DS izražava iskreno žaljenje.
"Bojan Pajtić je u ‎svojim prvim izjavama nakon izbora za predsednika Demokratske stranke pozvao na takvo okupljanje, a začuđeni smo tolikim otporom prema stavu da obaveza da se ne sarađuje sa Srpskom naprednom strankom bude javna, jasna i nedvosmislena", izjavio je Ješić i dodaje:
"Uvereni smo da jasno opredeljenje da sa Srpskom naprednom strankom neće biti nikakve saradnje, uz vraćanje dostojanstva građanima, mora biti osnov okupljanja opozicije. Poziv i dalje stoji otvoren svima koji na tako nešto žele da se obavezu".