Vesti
Društvo i ekonomija
Bajatović: Neće biti poskupljenja gasa
08.01.2016. 20:00
Izvor: Blic
Bajatović: Neće biti poskupljenja gasa
Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da u tekućoj godini neće biti povećanje cene gasa, a da i međunarodne procene za naredne tri godine predviđaju ostanak cene gasa na aktuelnom nivou.
Bajatović je, u izjavi novinarima tokom posete ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića podzemnom skladištu gasa u Banatskom dvoru, rekao da je prosečna cena gasa na ukrajinsko-mađarskoj granici, gde ga mi, preuzimamo, 170 dolara.
"Ako ne bude velikih oscilacija kursa dolara neće biti promene cene gasa. Gas neće poskupeti, ali ni značajno pojeftiniti", naglasio je Bajatović, navodeći da ne očekuje da će kurs dolara previše oscilirati, bez obzira na izmene na finansijskom tržištu.
Ova godina će, prema njegovim rečima, biti cenovno ugodna za potrošače.
Bajatović ističe da se ne očekuju velike oscilacije cene gasa ni u prvoj polovini iduće godine, kao i da su procene Svetske banke i međunarodnih kompanija da neće biti većeg rasta cene nafte u naredne tri godine, tako da će i cena gasa ostati na ovom nivou.
On je izjavio da Srbijagas preduzeće nema nikakvh dugova prema ruskom Gaspromu i da se i ono što je reprogramiramo redovno prati.