Vesti
Društvo i ekonomija
Srbija će sa Korejom sarađivati u oblasti eUprave
14.01.2016. 20:00
Izvor: Blic
Srbija će sa Korejom sarađivati u oblasti eUprave
Srbija će sarađivati sa Korejom u oblasti elektronske uprave, dogovoreno je danas na sastanku potpredsednice vlade i ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički i ambasadora Republike Koreje Li Do-huna.
Ta saradnja će biti od velikog značaja za Srbiju, posebno imajući u vidu da je korejska eUprava prvorangirana u svetu od strane Ujedinjenih nacija tri puta zaredom, navedeno je u saopštenju.
Udovički je zahvalila ambasadoru na spremnosti Republike Koreje da razmenom iskustava, prenošenjem primera dobre prakse i pravno-tehničkom podrškom pomogne unapređenju razvoja eUprave u Srbiji.
Do-hun je istakao da je Koreja spremna da podršku Srbiji usmeri i na konkretne segmente eUprave, poput eCarine, ePoreza, eBudžeta.
Memorandum o saradnji dve zemlje biće potpisan ubrzo, dogovoreno je na sastanku, a saopštava Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Slične memorandume Koreja ima sa 37 zemalja u svetu, uključujući i Veliku Britaniju, Nemačke, Kine, Bugarske, Italije, Rumunije, Moldavije, Poljske.